27.9.23

Elämän rajalla

 


"Hän otti lasta kädestä ja sanoi hänelle: "Talita kuum!" Heti tyttö nousi ja käveli; hän oli kaksitoistavuotias. Kaikki olivat hämmästyksestä suunniltaan. Jeesus kielsi ankarasti heitä kertomasta tästä kenellekään. Tytölle hän käski antaa syötävää."

Mt. 5:42,43

Oletko tavannut koskaan kuolleista herätettyä? Minä olen muutaman tavannut. Nykyisin käytetty ilmaus asiasta on elvytys. Jos ihmisiä jätettäisiin elvyttämättä -  heräämisen ihme olisi jäänyt kokematta.

Yllä olevassa Matteuksen evankeliumin katkelmassa Jeesus herättää synagogan esimiehen Jairoksen tyttären. Myös Lasaruksen hän  kutsui ulos haudasta. Pietarista kerrotaan, että hän rukoili Joppessa kuolleen Tabian puolesta ja kehotti tätä nousemaan. JaTabia avasi silmänsä ja nousi istumaan.

On selvää, että noita hetkiä on aihetta pitää ihmeinä. Vastaavia ihmeitä tapahtunee sairaaloissa päivittäin.  Mutta yhtä asiaa nuo eivät muuta. Ne eivät muuta maan päällisen elämän rajallisuutta. Se koskee meitä kaikkia. Mutta kuten aiemmin totesin, odotamme, että tunnelin päässä aukeaa valo. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Helluntaihin liittyviä mietteitä

Helluntaista sanotaan, että se on kirkon syntymäpäivä. Tai helluntaista sanotaan, että se on Pyhän Hengen vuodattamisen päivä. Juutalaiset s...