7.11.23

Sopimisesta


"Jeesus sanoi uudelleen: "Rauha teille! Niin kuin Isä on lähettänyt minut, niin lähetän minä teidät." Sanottuaan tämän hän puhalsi heitä kohti ja sanoi: "Ottakaa Pyhä Henki. Jolle te annatte synnit anteeksi, hänelle ne ovat anteeksi annetut. Jolta te kiellätte anteeksiannon, hän ei saa syntejään anteeksi.""

 Joh. 20:21–23

Tämän kuluvan viikon tematiikka liittyy vahvasti anteeksiantamiseen. Aiheeseen liittyen on havaittavissa mielenkiintoinen ulottuvuus. 

Kun me annamme toisillemme anteeksi, ne ovat anteeksiannetut. Ja jos siitä kieltäytyy jää anteeksiantamus kokematta.

Mitä tämä kertoo ihmisten keskeisestä sopimisesta. Ihmisten keskinäiset välit heijastuvat aina jumalasuhteeseen asti. Näin ainakin olen ymmätävinäni.

Meidän aikamme tässä maailmassa osoittaa, mitä seuraa siitä, että ihmiset eivät ole kykeneviä sopimaan asioita.  Viittaan luonnollisesti uutisissa toistuviin uutisiin, jotka liittyvät parhaillaan käytäviin sotiin. Kun Venäjän ja Ukrainan tai Israelin ja Hamasin välillä ei käydä mitään keskusteluja - voiko seurata mitään hyvää?

Siellä, missä ihmiset pyrkivät sopuun - missä voidaan jopa antaa jotain anteeksi ja sopia asioista - siellä elää toivo. Jos pysytellään vain toista vastaan, ovat seuraukset tuhoisat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Helluntaihin liittyviä mietteitä

Helluntaista sanotaan, että se on kirkon syntymäpäivä. Tai helluntaista sanotaan, että se on Pyhän Hengen vuodattamisen päivä. Juutalaiset s...