1.11.23

Uskon äärellä


"On selvää, ettei kukaan tule Jumalan silmissä vanhurskaaksi lakia noudattamalla, sillä uskosta vanhurskas saa elää."

 Gal. 3:11

Elämä on täynnä sääntöjä. Siis kaikenlaisia sääntöjä. Monenlaiset lakipykälät määrittelevät erilaisia sääntöjä. Yhteiskunta ei yksinkertaisesti toimi ilman niitä.

Liikenteellä on luonnollisesti omat sääntönsä, jolla liikkuminen pyritään tekemään turvalliseksi. Eilen tässä aivan lähellä kotipaikkaani eräs mies jätti säännöt noudattamatta, päissään törmäsi autollaan liikenteenjakajaan ja sen jälkeen n. 50 vuotiaaseen naiseen, joka menetti henkensä. Sääntöjen noudattamattomuus on vaaraksi kaikille.

On selvää, että elämämme tarvitsee nuo omat sääntönsä. Tarvitsee, vaikkei kaikki niistä yhtä mieltä aina olisikaan.

Mutta kun siirrytään elämän toiselle alueelle - suhteeseen Luojaamme. Tilanne muuttuu toiseksi. Paavali osaa ajattelunsa näköjään tiivistää hyvin selkeäksi. Kukaan ei kelpaa Jumalalle lakia noudattamalla. 

Jotenkin ihmismielelle on tyypillistä, että uskonnollisuudesta tehdään hyvin helposti lain noudattamista, sitoudutaan erilaisiin tapoihin ja perinteisiin. Niitäkin voidaan toki joskus tarvita - mutta ne eivät liity ihmisen kelvollisuuteen.

Vanhurskas, eli Jumalalle kelvollinen elää uskonsa varassa. Uskon varassa, jossa turva on laskettu Jumalan armon ja rakkauden varaan. Asian voisi ilmaista perinteisesti. Yksin uskosta, yksin armosta, Kristuksen tähden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Helluntaihin liittyviä mietteitä

Helluntaista sanotaan, että se on kirkon syntymäpäivä. Tai helluntaista sanotaan, että se on Pyhän Hengen vuodattamisen päivä. Juutalaiset s...