10.12.23

Jumalan valtakunta



"Kun fariseukset kysyivät Jeesukselta, milloin Jumalan valtakunta tulee, hän vastasi: "Ei Jumalan valtakunta tule niin, että sen tulemista voidaan tarkkailla. Eikä voida sanoa: 'Se on täällä', tai: 'Se on tuolla.' Katsokaa: Jumalan valtakunta on teidän keskellänne. "

    Opetuslapsilleen hän sanoi:

    ”Tulee aika, jolloin te toivotte näkevänne edes yhden Ihmisen Pojan päivän mutta ette saa nähdä. Teille sanotaan silloin: ’Hän on tuolla’, ja: ’Hän on täällä’, mutta älkää lähtekö minnekään, älkää juosko perässä. Sillä niin kuin salama välähtää ja valaisee taivaan äärestä ääreen, niin on Ihmisen Poika oleva ilmestymisensä päivänä. ”"

Luuk. 17:20–24

Eilen oli ilo olla läsnä Siikaniemen uudessa käyttöönotossa, jossa piispa Mari Parkkinen saarnasi messussa. Hänen tekstinään oli tuo toisen adventtisununtain evankeliumi.

Se yksityiskohta, joka siitä erityisesti jäi mieleen oli kysymys siitä, missä on Jumalan valtakunta. Hän hyvin osuvasti kuvasi sitä, että Jumalan valtakunta liittyy yhteisöön, keskinäisiin kontakteihin. Ei hän ehkä juuri näin asiaa ilmaissut, mutta ajatus jäi mieleeni elämään.

Jumalan valtakunta ei ole jossain tavoittamattomissa tai jossain salaisessa paikassa. Siitä puhuttaessa ei tarvitse sanoa "se on täällä" tai "se on tuolla." Jumalan valtakunta on keskellämme.

Yhteys luo kokemuksen myös Jumalan läsnäolosta. Näinhän se on. Kun uskome mukaan mukaan Kristus elää meissä - on selvää, että yhteydellä on syventävä merkitys. Tästä syystä on tärkeä kehittää seurakuntia yhteyden mahdollistamiseksi kaikkien halukkaiden kesken. Raja-aidat loukkaavat.


1 kommentti:

  1. Jumalan valtakunta on siellä täällä. Jokapuolella, kaikkialla. Kannattaa siis etsiä läheltäkin!

    VastaaPoista

Helluntaihin liittyviä mietteitä

Helluntaista sanotaan, että se on kirkon syntymäpäivä. Tai helluntaista sanotaan, että se on Pyhän Hengen vuodattamisen päivä. Juutalaiset s...