10.9.23

Ihmisen osa


"Kun minä katselen taivasta,
sinun kättesi työtä,
kuuta ja tähtiä,
jotka olet asettanut paikoilleen
– mikä on ihminen!
Kuitenkin sinä häntä muistat

Mikä on ihmislapsi?
Kuitenkin pidät hänestä huolen.
Sinä teit hänestä lähes kaltaisesi olennon,
seppelöit hänet kunnialla ja kirkkaudella.
Sinä panit hänet hallitsemaan luotujasi,
asetit kaiken hänen valtaansa:
lampaat ja härät, kaiken karjan,
metsän villit eläimet,
taivaan linnut ja meren kalat,
kaikki vesissä liikkuvat.
Herra, meidän Jumalamme,
suuri on sinun nimesi kautta koko maailman!"

Ps. 8:4-10


Mikä on elämäsi ilonlähde? Mistä iloitset ja mistä tunnet kiitollisuutta? Alkavan viikon teemana on kiitollisuus. Mihin se siis elämässäsi liittyy? Mihin minun elämässäni?

Jos mietit mitä postiluukusta tipahtaa tai omistaessasi postilaatikon, mitä sieltä löydät? Jos et ole tiettyä kieltoa laittanut löydät mainoksen mainoksen perään. Jos et saa niitä paperisina näet niitä televisiosta. Jos olet somettaja - some sovellukset tarjoavat niitä yhtä lailla. 

Meille luvataan milloin mitäkin, jotta olisimme iloisia ja tyytyväisiä. Usein kuitenkin käy niin, että tehdessäsi merkittäviä hankintoja olet ostamisen hetkellä iloinen ehkä kiitollinenkin, mutta kun muutama viikko tai kuukausi on mennyt - sekin ilon aihe jälleen katoaa. Ilo oli saamisessa, ei omistamisessa.

Merkittävimmät ilon lähteet ovat useimmiten asioita, joita et voi omistaa - mutta joista saat olla iloinen vaikka et omistakkaan.

Voin iloita syvästi maisemista, joita näen. Kuu ja tähdet taivaalla. Kauniit järvi- tai merimaisemat. Ihanat linnut, metsän eläimet, luonnon monimuotoinen kasvien värittämä kauneus. Tai ystävät ja läheiset. Ei toista ihmistä voi omistaa, mutta kiitollinen hänestä saa olla.

Me elämme Jumalan luoman maailman keskellä - itsekin olemme hänen luotujaan. Siinä ihmisen onnellinen osa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Helluntaihin liittyviä mietteitä

Helluntaista sanotaan, että se on kirkon syntymäpäivä. Tai helluntaista sanotaan, että se on Pyhän Hengen vuodattamisen päivä. Juutalaiset s...