11.9.23

Inhimillistä

 




"Paavali, Kristuksen Jeesuksen apostoli Jumalan tahdosta, sen lupauksen mukaisesti, jonka olemme saaneet elämästä Kristuksen Jeesuksen yhteydessä, tervehtii rakasta poikaansa Timoteusta. Isän Jumalan ja Herramme Kristuksen Jeesuksen armo, laupeus ja rauha sinulle!

Minä kiitän Jumalaa, jota palvelen omatunto puhtaana, niin kuin jo esivanhempani ovat tehneet, ja muistan sinua rukouksissani lakkaamatta, päivin ja öin. Kun muistan kyyneleesi, tahtoisin taas nähdä sinut, jotta saisin sydämeni pohjasta iloita. Kiitän Jumalaa, kun muistan sen vilpittömän uskon, joka sinulla on ja joka oli jo isoäidilläsi Looiksella ja äidilläsi Eunikella; myös sinulla se on, siitä olen varma.

Siksi muistutan sinua, että puhaltaisit täyteen liekkiin Jumalan armolahjan, jonka sait silloin kun minä panin käteni sinun päällesi. " 2.Tim.1:1-7

Päivän tekstinä tänään on lainaus Paavalin toisesta kirjeestä Timoteukselle. Raamatun kirjakokoelmaan liitettyjä kirjoituksia ja kirjeitä kutsutaan usein Jumalan Sanaksi tai Pyhiksi kirjoituksiksi. Näkökulma on mielenkiintoinen - mielenkiintoinen siitä yksinkertaisesta syystä, että osa teksteistä, kuten tuo yllä oleva lainaus vaikuttaa ennemmin hyvin tavalliselta ihmisten väliseltä kirjeeltä.

Tietenkin Paavalin tekstissä on hyvin hengellinen ulottuvuus luettavissa, mutta asia tuntuu hyvin tavalliselta. Kirjoittaja viittaa isovanhempiinsa ja vastaanottajan isoäitiin Looikseen ja äitiin Eunikeehen. Mahtoi Timoteuksesta tuntua koskettavalta kirjoitus siitä, että Paavali sekä isoäiti ja äiti muistavat häntä rukouksissa.

Kirjoittaja haluaa rohkaista vastaanottajaa puhaltamaan täyteen liekkiin Jumalan antaman armolahjan. Ja sitten hän toteaa: "Eihän Jumala ole antanut meille pelkuruuden henkeä, vaan voiman, rakkauden ja terveen harkinnan hengen."

Paavalin teksti on hienoa, mutta se tuntuu erittäin hienolta nimenomaan siksi, että tematiikka on hyvin inhimillistä. Mielessäni herää kysymys, mikä on Jumalan puhetta? Onko siitä kyse aina kun ihmiset rohkaisevat toisiaan. Nehän usein ovat hetkiä, jotka koskettavat, rohkaisevat, lohduttavat ja antavat voimia tulevaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Helluntaihin liittyviä mietteitä

Helluntaista sanotaan, että se on kirkon syntymäpäivä. Tai helluntaista sanotaan, että se on Pyhän Hengen vuodattamisen päivä. Juutalaiset s...