21.9.23

Mielen maailma



 "Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan tietoon. Silloin Jumalan rauha, joka ylittää kaiken ymmärryksen, varjelee teidän sydämenne ja ajatuksenne, niin että pysytte Kristuksessa Jeesuksessa.

Lopuksi, veljet, ajatelkaa kaikkea mikä on totta, mikä on kunnioitettavaa, mikä oikeaa, puhdasta, rakastettavaa ja kaunista, mikä vain on hyvää ja ansaitsee kiitoksen."

Fil. 4:6-8

Elämään voi suhtautua hyvin monella tavalla.  Lienee selvää, että elämässä tulee silloin tällöin vastaan asioita, joista en pidä, jotka ovat vaikeita tai hankalia tai peräti loukkaavia. Mitä silloin teen, miten toimin?

Mielialaan varmasti vaikuttaa hyvin paljon se, mihin huomio kiintyy. Siinä me ihmiset lienemme hyvinkin erilaisia. Silmiemme edessä avautuu periaateessa koko todellisuus. Mutta mikä on se yksityiskohta, johon huomioni kiintyy. Kaikkeen se ei millään kiinnity.

Paavali kirjeessään kehottaa jättämään huolet rukoillen Jumalan tietoon. Silloin mieli voi keskittyy ympärillä oleviin positiivisiin asioihin. Kaikkeen mikä on rakastettavaa, kaunista ja ansaitsee kiitoksen.

Oman mielen tila vaikuttaa oleellisesti omaan jaksamiseen. Omaan jaksamiseen myös silloin kun elämässä tulee vastaan vaikeita ja raskaitakin asioita.  Nautin siis kaikesta, mistä suinkin voin nauttia ja jätän huoleni Luojan huomaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Helluntaihin liittyviä mietteitä

Helluntaista sanotaan, että se on kirkon syntymäpäivä. Tai helluntaista sanotaan, että se on Pyhän Hengen vuodattamisen päivä. Juutalaiset s...