25.11.23

Aika rientää

Jeesus sanoi:

"Totisesti: tämä sukupolvi ei katoa ennen kuin kaikki tämä tapahtuu. Taivas ja maa katoavat, mutta minun sanani eivät katoa. Mutta sitä päivää ja hetkeä ei tiedä kukaan, eivät enkelit taivaassa eikä edes Poika, ei kukaan muu kuin Isä."

 Mark. 13:30–32

Noista Jeesuksen lausumista sanoista on kulunut jo liki kaksituhatta vuotta. Kyllä Jeesuksen aikainen sukupolvi on jo kadonnut, mutta on niin kuin Jeesus sanoi: "sitä päivää ja hetkeä ei tiedä kukaan". 

Millainen on tämän maailman historia ja millainen on tulevaisuus? Historia on asia, jota voidaan aina jossain määrin tarkastella. Tosin jos ajattelee omaa ajattelua, niin kovin paljon ei lopulta menneistä tiedä. Mutta tapahtumia voidaan kirjata ja hetki sitten koetut tapahtumat muistetaan.

Tulevaisuus on kuitenkin aivan toisella tavalla auki. Toki tiedän, että huomenna on sunnuntai ja päivään on tullut suunniteltua yhtä ja toista. Niin tapahtuu, jos on tapahtuakseen.

Jos ajattelen maan tulevaisuutta, niin tuon tulevaisuuden miettiminen sisältää monia suuria asioita. Tietenkin eniten uutisoituja asioita ovat ihmisten aiheuttamat sodat. Mutta paljon esillä oleva kysymys on myös ilmastonmuutos. Mitä ilmastonmuutos voi tuoda tullessaan. Onko mahdollista, että jossain tulevaisuudessa ihmisen elämä maapallolla käy mahdottomaksi?

No ajatus tuntuu pahalta ja toivottomalta, mutta sitten jos miettii sitä, että tiedämme maapallolla olleen sellainen historian vaihe, jolloin täällä eli dinosauruksia ja muita vastaavia eläimiä - ja sitten niiden elämän mahdollisuus syystä tai toisesta katosi.

Historia sisältää mitä ihmeellisimpiä asioita - mutta samalla tavalla tulevaisuus on auki. Tulevaisuus on auki. Niin se aika vain rientää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Helluntaihin liittyviä mietteitä

Helluntaista sanotaan, että se on kirkon syntymäpäivä. Tai helluntaista sanotaan, että se on Pyhän Hengen vuodattamisen päivä. Juutalaiset s...