24.11.23

Juuri nyt

"Jumalan työtovereina me vetoamme teihin: ottakaa Jumalan armo vastaan niin, ettei se jää turhaksi! Hänhän sanoo:
– Oikealla hetkellä olen kuullut sinua, pelastuksen päivänä olen tuonut sinulle avun. Juuri nyt on oikea hetki, juuri nyt on pelastuksen päivä.

Me emme anna kenellekään missään asiassa loukkaantumisen aihetta, jotta palveluvirkaamme ei moitittaisi. Kaikessa me osoitamme olevamme Jumalan palvelijoita. Me kestämme sitkeästi vaikeudet, vaivat ja ahdingot, ruoskimiset, vankeudet, mellakat, raadannan, valvomisen ja paastoamisen. Mielemme on puhdas, meillä on tietoa, kärsivällisyyttä ja ystävällisyyttä, meillä on Pyhä Henki, vilpitön rakkaus, totuuden sana ja Jumalan voima. Aseinamme ovat vanhurskauden miekka ja kilpi. Meitä kunnioitetaan ja halveksitaan, meitä panetellaan ja kiitellään. Meitä pidetään villitsijöinä, mutta me puhumme totta. Meitä kohdellaan tuntemattomina, mutta me olemme liiankin tunnettuja. Olemme lähellä kuolemaa mutta silti elossa, pahoinpideltyjä mutta yhä hengissä, murheellisia mutta aina iloisia. Olemme köyhiä, mutta teemme monia rikkaiksi; meillä ei ole mitään, mutta omistamme kaiken."

 2. Kor. 6:1–10

Pelastuksen päivä on juuri nyt, näin Paavali meille kirjoittaa. On olemassa todellisuus, joka on totta juuri nyt, tänään, tässä hetkessä. Ylösnoussut Vapahtajamme ei ole jossain kaukana, jonka saapumista me vain odottaisimme. Ei suinkaan - hän elää jokaisen sydämessä, joka uskoo häneen.

Paavali kuvaa hyvin koskettavasti, kuinka aivan kuin kaksi todellisuutta on elämässämme totta yhtäaikaa. Maallinen, ulkoinen elämä on omansa, ja sitten sisäinen, uskon todellisuus on omansa.

Elämän ulkoiset puitteet voivat toisinaan olla hyvinkin karut, koskettavat ja satuttavat - niin kuin se vaikka Paavalilla monessa vaiheessa oli - mutta sisäinen todellisuus on toinen. "Mielemme on puhdas, meillä on tietoa, kärsivällisyyttä ja ystävällisyyttä, meillä on Pyhä Henki, vilpitön rakkaus, totuuden sana ja Jumalan voima."

Pyhän Henkensä kautta Kristus haluaa täyttää mielemme rakkaudella, halulla sitoutua totuuteen ja Jumalan voiman tuomaan turvaan. Sillä on oma merkityksensä elämän erilaisten koettelemusten keskellä.

Onko ylösnoussut Vapahtajamme kaukana - ei hän on Henkensä kautta läsnä. Onko taivas kaukana - ei, Jumalan todellisuus ja läsnäolo on totta täällä ja tänään. Avautuuko iankaikkinen elämä vasta kuoleman jälkeen - ei sekin on totta jo nyt, mutta jatkuu myös rajan toisella puolella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Helluntaihin liittyviä mietteitä

Helluntaista sanotaan, että se on kirkon syntymäpäivä. Tai helluntaista sanotaan, että se on Pyhän Hengen vuodattamisen päivä. Juutalaiset s...