10.11.23

Yhdessä elämisestä


"Pyydämme teitä, veljet, pitämään arvossa niitä, jotka keskuudessanne näkevät vaivaa, toimivat teidän johtajinanne Herran nimissä ja ojentavat teitä. Osoittakaa heille aivan erityistä kunnioitusta ja rakkautta heidän työnsä vuoksi. Eläkää rauhassa keskenänne. Kehotamme teitä, veljet: ojentakaa kurittomia, rohkaiskaa arkoja, tukekaa heikkoja ja olkaa kaikkia kohtaan kärsivällisiä. Katsokaa, ettei kukaan maksa pahaa pahalla. Pyrkikää aina tekemään hyvää toisillenne ja kaikille ihmisille."

 1. Tess. 5:12–15

Tämä mennyt päivä jää historiaan presidentti Martti Ahtisaaren hautajaispäivänä. Hänen elämänsä vaiheet jäävät historiaan. Tänään on saanut kuulla, kuinka häntä aiheesta on kiitetty - erityisesti muistaen sen, mitä hän pyrki tekemään rauhan edistämiseksi. Hän noudatti tuota merkittävää periaatetta, että rauhan saavuttamiseksi on kuultava vastapuolta ja suostuttava kompromisseihin.

On mielenkiintoista sinänsä se, että ihmisen maine nousee esiin erityisesti silloin, kun hänen aikansa tässä ajassa on päättynyt. Mutta näin asia vain usein on. Kun on tullut aika lähteä, silloin erityisesti halutaan lähes aina muistaa elämän positiivisia asioita.

Hyvän elämän periaatteita on tiiviisti koottu kirjeeseen tessalonikalaisille: "Eläkää rauhassa keskenänne. Kehotamme teitä, veljet: ojentakaa kurittomia, rohkaiskaa arkoja, tukekaa heikkoja ja olkaa kaikkia kohtaan kärsivällisiä. Katsokaa, ettei kukaan maksa pahaa pahalla. Pyrkikää aina tekemään hyvää toisillenne ja kaikille ihmisille."


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Helluntaihin liittyviä mietteitä

Helluntaista sanotaan, että se on kirkon syntymäpäivä. Tai helluntaista sanotaan, että se on Pyhän Hengen vuodattamisen päivä. Juutalaiset s...