1.1.24

Kohti tulevaisuutta


 

"Kuulkaa nyt, te jotka sanotte: "Tänään tai huomenna me lähdemme siihen ja siihen kaupunkiin, viivymme siellä vuoden, teemme kauppoja ja keräämme hyvät voitot." Ettehän te tiedä, mitä huomispäivä tuo teidän elämäänne! Savua te olette, joka hetken näkyy ja sitten haihtuu. Näin teidän tulisi sanoa: "Jos Herra tahtoo, niin me elämme ja teemme sitä ja sitä.""

Jaak. 4:13–15

Vuosi on vaihtunut. On ensimmäinen päivä vuonna 2024 jKr. Vuosia lasketaan Kristuksen syntymästä lukien. Tosin historian tutkijat ovat todenneet, että Jeesus syntyi mitä ilmeisimmin 7-4 eKr eli tuo vuosiluku ei ole ihan tarkka. No se ei nyt ole oleellista - oleellista olisi kuitenkin muistaa, että nykyinen vuosienlasku liittyy Kristuksen syntymään. 

Tänään olemme vielä nauttimassa Kolin upeista maisemista, huomenna lähdemme Lahteen. Ajatus viittaa ylläolevaan tekstiin ja siihen, että ihmismielessä tehdään tulevaisuutta koskevia suunnitelmia. Mutta tulevaisuus on todellisuudessa auki - enhän oikeasti voi tietää mitä vaikkapa tämä päivä tuo tullessaan.

Elämän luonteeseen kuuluu sen katoavaisuus. Emme tiedä, mitä huominen tuo tullessaan. Toiveita ja suunnitelmia saa olla, mutta elämän lahja on lopulta Herramme käsissä.

Jos itselleni saisin lausua yhden toiveen se voisi olla vaikka tämä: "Herra, suo minun elää tämä vuosi 2024."

Näissä mietteissä tulevaisuutta kohti.


1 kommentti:

Helluntaihin liittyviä mietteitä

Helluntaista sanotaan, että se on kirkon syntymäpäivä. Tai helluntaista sanotaan, että se on Pyhän Hengen vuodattamisen päivä. Juutalaiset s...