25.1.24

Elämän ihme

 



Ylistys hänelle, joka pystyy voimallaan vahvistamaan teitä, niin kuin ilmoittaa evankeliumi, jota minä julistan, sanoma Jeesuksesta Kristuksesta, se paljastettu salaisuus, joka on ikiajoista saakka ollut kätkettynä! Nyt se on saatettu julki ja annettu ikuisen Jumalan käskystä profeetallisissa kirjoituksissa tiedoksi kaikille kansoille, jotta ne johdettaisiin uskoon ja kuuliaisuuteen. Saakoon Jumala, joka yksin on viisas, Jeesuksen Kristuksen kautta ikuisen ylistyksen! Aamen. 

Room. 16:25–27

Elämä on salaisuus. Näin olen monesti ajatellut. Kun ilmaisen asian näin olen ajatellut sitä elämän ihmettä, jonka keskellä elämme.

jotka seuraavat minua vaikkapa facebookissa tietävät sen, että jaksan kuvata ympärillämme olevaa luontoa, maisemia, lintuja ja vaikka mitä, mikä tähän elämän todellisuuteen kuuluu.

Mutta elämä on ihme ja ihmeenä suuri salaisuus.

Olen usein maininnut vuosien takaisesta uutisesta, jossa tähtitieteilijät kertoivat, että oli löytynyt planeetta, jolla olisi elämän edellytykset. Edellytykset siksi, että siellä ilmeisesti olisi mahdollista olla vettä samoissa olomuodoissa kuin maapallolla. Se antaisi elämälle mahdollisuuden. Uutiseen liittyi myös tieto, että kyseinen planeetta sijaitsisi joiden tuhansien valovuosien päässä.

Tästä syystä elävä luonto, jonka keskellä elämme - ja jnka osina olemme itsekin - on maailman todellisuudessa varsinainen ihme.

Onko tämä ihme sattuman tulos? Onko se saanut alkunsa tyhjyydessä tapahtuneessa alkuraäjähdyksessä ja ympärillämme on havaittavissa tämän sattuman tulos? Sitä on minun kovin vaikea uskoa.

Onko kaiken tämän takana Hän, jota kutsumme Jumalaksi, maailman Luojaksi. Näin uskon.

Paavali päättää kirjeensä roomalaisille tämän Jumalan kiitokseen ja kertoo, että Hän jo profeettojensa välityksellä on avannut evankeliumin salaisuutta, jonka Kristus näytti eläessään todeksi. Maailman Luoja on rakkaus. Hän antaa toivon, hän vahvistaa silloinkin kun elämän vaikeat ajat ovat käsillä.

Kun lukee Vanhan Testamentin tekstejä, vaikkapa psalmeja - tämän Jumalan armollisuus avautuu jo siellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Helluntaihin liittyviä mietteitä

Helluntaista sanotaan, että se on kirkon syntymäpäivä. Tai helluntaista sanotaan, että se on Pyhän Hengen vuodattamisen päivä. Juutalaiset s...