9.1.24

Yksi kokonaisuus


Kristus on niin kuin ihmisruumis, joka on yksi kokonaisuus mutta jossa on monta jäsentä; vaikka jäseniä on monta, ne kaikki yhdessä muodostavat yhden ruumiin. Meidät kaikki, olimmepa juutalaisia tai kreikkalaisia, orjia tai vapaita, on kastettu yhdeksi ruumiiksi. Yksi ja sama Henki on yhdistänyt meidät, kaikki me olemme saaneet juoda samaa Henkeä.

 1. Kor. 12:12–13

Pyrkikää rauhan sitein säilyttämään Hengen luoma ykseys. On vain yksi ruumis ja yksi Henki, niin kuin myös se toivo, johon teidät on kutsuttu, on yksi.

Yksi on Herra, yksi usko, yksi kaste!
Yksi on Jumala, kaikkien Isä!
Hän hallitsee kaikkea, vaikuttaa kaikessa ja on kaikessa.

Ef. 4:3–6

Paavali kirjeissään usein kirjoittaa kristittyjen yhteydestä, yhteen kuuluvaisuudesta tai krisittyjen muodostamasta yhdestä kokonaisuudesta. Kristittyjen joukko on kuin ihmisruumis. Ihmisruumis, jossa on monenlaisia osia, jäseniä. Simät,  korvat, suu, pää, kädet, jalat, varpaat ja tietenkin iso joukko piilossa olevia elimiä sydän, keuhkot ja kaikki muutkin osat. Mitä sitten vain elävästä ihmisestä voi löytyä. Elämän kannalta näkyvät ja näkymättömät kehon osat kaikki merkkittäviä.

Kristus tässä maailmassa on läsnä tässä kristittyjen muodostamassa kokonaisuudessa. Kokonaisuus syntyy hyvin monenlaisista ihmisistä. Paavali kirjoitti juutalaisista ja kreikkalaisista - mainitsi tietenkin kreikkalaiset siksi, että Korintti sijaitsee Kreikan alueella - olivat he sitten orjia tai vapaita. 

Tätä ihmisten erilaisuutta voitaisiin hyvin laajentaa. Meidän aikanamme puhutaan ihmisistä heteroseksuaaleina tai homoseksuaaleina tai miehistä tai naisista tai muusukupuolisista.  Tämä ihmisten erilaisuus ei sulje pois mahdollisuutta olla osa kristittyjen yhteyttä.

Oleellista on se, että meitä kristittyjä yhdistää yksi ja sama Henki. Tämä yhteys tulisi pyrkiä säilyttämään. Toivo kuuluu kaikille. Kaikki ovat Jumalan rakastamia. Kaikkia tulee rakastaa.

Kirkolliskokousvaalit lähestyvät  Toivon, että tuo yhteyden löytäminen erilaisuuden kesken nousisi voitolle niin, että kirkossa tehtäisiin päätöksiä jotka eivät sulje ketään ulos.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Helluntaihin liittyviä mietteitä

Helluntaista sanotaan, että se on kirkon syntymäpäivä. Tai helluntaista sanotaan, että se on Pyhän Hengen vuodattamisen päivä. Juutalaiset s...